44 – Hallooooo, daar zijn we weer!

Hallooooo, daar zijn we weer!

Weten jullie nog wie ik ben?! De kleine blonde van Vuile Huichelaar. Die samen met haar charmante brunette Paulette druk bezig is om de Kerstshow gestalte te geven. Het is voor ons weer een nieuw avontuur, want we hebben nog nooit een show gemaakt met z’n tweetjes. Dit keer helemaal zonder anderen op het podium, alleen met elkaar. En dat geeft nieuwe uitdagingen, want we willen natuurlijk wel verschillende kledingstukken aan en hoe dat dan voor elkaar te krijgen… Daar hebben we filmpjes voor gemaakt. In kerstsferen, in een stal, met een paard en een baby. Nou dat is geen sinecure hoor. Het paard wil natuurlijk zelf hele andere dingen en poept van de zenuwen steeds in de rondte, spetterend tegen onze panty’s en met een baby, te zoet voor woorden (en te mooi) die ook een heel eigen ritme heeft. Maar de filmpjes zijn klaar en wij vinden ze ontzettend leuk geworden. Hoe dat
gaat werken binnen onze show is nog een verrassing, want je weet pas of het leuk is als jullie er
zijn!
Dus: het is de vijfde show die we maken, maar we zijn weer net zo zenuwachtig en faalangstig als altijd. Hoewel voor onze allereerste Huichelaar waren we helemaal niet bang, maar totaal overmoedig. Hoe vaker je een show maakt en hoe hoger de verwachtingen gespannen zijn, hoe banger wij worden. Slaan we de plank dit keer mis? Zingen ze wel mee? Zijn we nog wel grappig?
Vorige week hebben we voor het eerst in de kostuums die we bedacht hadden gerepeteerd en we vonden alles stom. Tsja, dat was niet lekker natuurlijk. Maar nu hebben we ons herpakt, hier en daar weer wat veranderd en gaan er weer met frisse moed tegenaan.
Het is wel raar dat Kerst voor ons dit jaar al in mei begon en dat we als het eenmaal echt Kerst is waarschijnlijk gevloerd onder de boom liggen!
Onze gezinnen worden gek van de kerstbomen in de gang, de schaatsen op de trap en alle kleding die her en der wordt opgeslagen. Maar daar trekken we ons niks van aan. Die van mij zijn behoorlijk groot en uithuizig, dus dat duurt niet lang meer of dit nest is leeg. Paulette heeft nog een dochter op de middelbare school, maar ook een kersverse studente in huis, dus daar verandert ook het nodige. En wij blijven de constante factor. Als er wat te mekkeren valt, zijn wij aan de beurt en als ze het leuk hebben, hoor je in de regel niks. Helemaal prima. Wij zijn blij dat we een hoop andere zaken aan ons hoofd hebben en storten ons op het leren van teksten en elkaar moed in praten. Je hoort het: jullie zijn heel hard nodig! Wij zijn namelijk circuspaarden. Zet ons voor een publiek en het leed is geleden. We weten weer hoe leuk alles was en zijn alle repetitiestress in één keer kwijt.
De kaartverkoop loopt als een trein en er zijn al vele avonden uitverkocht, dus ons hoor je niet klagen. Tot heel snel dan maar, want voor je het weet is het:
KERSTFEEST met Vuile Huichelaar!
Liefs,
Saskia.