58 – Hoi vriendinnen van theater en omstreken

Ik ben ziek. Hoewel ik het woord ‘ziek’ bijna niet durf te gebruiken, want ik vind met een pijnlijk snothoofd in bed liggen netflixen niet ziek. Ik denk dat ik een ongelooflijke calvinist ben. Dat ik pas mag zitten als ik het verdiend heb. Dat ik mag genieten als ik hard gewerkt heb. Dat ik ziek ben als ik koorts heb. Dus ik neem mijn temperatuur op.

De thermometer wijst 38.5 aan. Is dat koorts vraag ik mij af? Het is wel een temperatuur waar je je behoorlijk beroerd bij voelt, dat weet ik wel. Eigenlijk weet ik dat ik ziek ben, omdat ik nergens zin in heb. He-le-maal nérgens zin in. Terwijl ik iemand ben, die altijd wat wil doen en overal altijd zin in heeft. Maar nu dus niet. Ik lig nu al anderhalve dag in bed en vind dat wonderlijk. Vooral ook omdat ik geen optredens heb en dus gewoon in bed kan liggen.

Veel mensen vragen altijd of het niet eng is om afhankelijk te zijn van je stem. En ik antwoord altijd dat ik een ijzersterke stem heb en nooit ziek ben. Ik vertrouw dusdanig op mijn lichaam dat ik altijd kan presteren als dat nodig is. In de afgelopen 35 jaar dat ik mijn vak nu uitoefen, heb ik misschien 3 keer een theater moeten afbellen. De eerste keer was mijn moeder plotseling overleden en heb ik de dag van de begrafenis niet kunnen werken. De tweede keer was heel Mrs Einstein haar stem kwijt en de derde keer had het zo hard gesneeuwd dat het niet verantwoord was om in de auto te stappen. De laatste keer telt dus eigenlijk niet. Misschien dat Paulette zich nog een keertje kan herinneren, maar zo weinig komt dat bij ons dus voor. Ik word ziek als ik niet hoef te werken en ben beter als er een optreden in de agenda staat. Dat is in dit geval donderdag 14 februari in Berlicum.

Het is wel een rustig gevoel dat ik zeker weet dat ik dan weer overal zin in heb. Want dan ben ik beter. Want dan treed ik op in Berlicum.

Dan ga ik nu weer even liggen. Dat mag. Want ik heb een nieuwsbrief geschreven. Ik blijf een calvinist. Ook als ik ziek ben. Nou ja…ziek…

Ps: 15 en 16 februari staan we in theater De Omval in Diemen. Fris en fruitig

4 Replies to “58 – Hoi vriendinnen van theater en omstreken”

 1. Heel veel beterschap gewenst ,enne niet jammeren gewoon de tijd nemen tot je weer lekker fit bent.neem het er van.Ga lekker een boekje lezen of zo of alvast weer wat bedenken wat ooit van pas kan komen .Lieve groetjes en tot ziens op 24 mei bij MRS .Einstein in Rotterdam kaarten zijn al binnen. Tot dan Stien.

 2. Hallo Saskia en Paulien,
  Vijf jaar geleden waren wij in Diligentia Den Haag en hebben jullie voor onze vriendin Tineke 60 jaar in de lobby gezongen. Nu 5 jaar later komen wij 16 maart naar Schiedam voor Tineke 65 jaar. Zou het misschien-waarschijnlijk-alsjullieblieft mogelijk zijn om er iets mee te doen?

 3. Hoi Saskia
  Even iets om je op te vrolijken. Vanmorgen hebben we ingeboekt voor jullie voorstelling op 10 mei in Purmerend. (je weet wel de groep ‘ouderen’ die met de bus in Warmond kwamen). We komen met 58 personen tot nu toe. Wie weet nog meer. Dat wordt een heerlijk feest.
  Veel sterkte! Maar vooral veel succes met de voorbereidingen voor het ‘Cowboy festijn’.
  Hartelijke groet
  José Oskam
  Oskam Reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.