47 – Hi there!

Hi there!

Morgen vertrek ik weer naar New York voor de broodnodige inspiratie en omdat ik een stresskip ben, kan ik niet slapen. Wakker geworden om 4.00(!) uur en daarna meer dan een uur liggen draaikonten. Even tv gekeken, maar met Nederlandse ondertitel omdat er een slapende man naast me ligt, is niet heel erg spannend. En toen plopte er ineens een heel lijstje in mijn hoofd van wat er allemaal nog gebeuren moet voordat ik in het vliegtuig stap. Een nieuwsbrief schrijven stond bovenaan!
Het is inmiddels 6.00 uur en ik zit in badjas in de huiskamer aan jullie te schrijven. De merels zijn aan het zingen en de klok tikt in de stilte zeer hoorbaar. Man knort rustig door en ook dochter ligt nog heerlijk op één oor. Nog even en ze gaat op kamers. Het gaat eindelijk gebeuren. Het was een enorme zoektocht en er zijn wel wat moeilijke hobbels geweest op huizengebied, (daar zal ik jullie niet mee vermoeien) maar nu is het gelukt en gaat ze binnen nu en twee weken toch echt verhuizen.
Ik heb fiks vooruit gehuild toen zoon en dochter nog in de pubertijd zaten bij de gedachte dat ze ooit zouden uitvliegen, maar ook nu ze 23 is en het hoog tijd is, heb ik een dag lopen jammeren. Het zal een stille boel worden vrees ik. Zoon zit intern op de hotelschool, dus die had het nest al min of meer verlaten (hij crasht nog wel eens in z’n oude kamer als hij moet bijkomen van al te veel nachtelijke avonturen) en nu gaat de oudste ook het grote avontuur aan. We zien er wel tegenop. Alles wordt anders. We hebben niet zo’n groot huis, maar dat gaat opeens veel groter aanvoelen. En ik ben een zorger. Dus ik vind het leuk om de koelkast te vullen en lekkere hapjes te maken en gezellig samen aan tafel te zitten. Wat ga ik een tijd overhouden. Help!
Hoewel…
Die tijd zal ik hard nodig hebben, want Paulette en ik zijn druk bezig met onze nieuwe show:
De 5e van Vuile Huichelaar!
Het wordt een groot feest. Een lustrum.
Niet echt natuurlijk, want we zijn al 10 jaar met deze shows bezig en we hebben ook nog een kerstshow op het programma staan, maar dat mag de pret niet drukken; we gaan het gewoon deze 5e vieren met z’n allen!
De speellijsten van de nieuwe show én van de reprise van de kerstshow zijn net bekend, dus die stuur ik met deze nieuwsbrief mee. Op facebook kregen we al ongelooflijk veel enthousiaste reacties en werd er al flink besteld voor Kerst, dus dat belooft weer wat in december!
Maar eerst werken Paulette en ik verder aan De Vijfde Van… en zetten we Kerst even in de ijskast. Niet zoals vorig jaar de hele zomer in Kerstsferen zitten, maar ‘gewoon’ in de party modus.
Maar daarvóór ga ik nog even naar New York. Even alle ideeën met mijn Amerikaanse vrienden bespreken.
En daarvóór ga ik nog even proberen om een dutje te doen.
Nu dus. Het is 6.15 uur…
Welterusten!