52 – Lieve lezers

Lieve lezers,

Het stof is neergedaald, het vuurwerk afgeschoten en de left-overs in de koelkast zijn weggegooid of veranderd in een champignonkwekerij. Het was weer een hectische tijd met veel te veel afspraken en vooral veel te veel eten. Goede voornemens zijn binnen een week vergeten, maar het was leuk om te horen dat we allemaal hetzelfde willen; meer sporten (bweh), gezonder eten (gedoe), minder drinken (ongezellig) en wat vaker met vrienden afspreken. Dat laatste is natuurlijk het leukste en makkelijkst haalbare voornemen. Zeker met whatsapp op de telefoon is een groepsafspraak niet ingewikkeld. En dan gewoon samen naar het theater! Omdat ik zelf in het theater sta, ga ik soms te weinig naar andere voorstellingen, maar áls ik ga, vind ik het hoe dan ook inspirerend. Het is zo veel leuker dan een avond op de bank. Ik sta vaak aan de andere kant, namelijk óp het toneel, en ook dan geeft het werk inspiratie en energie. Dat is waarschijnlijk zo als je in een musical staat, maar helemaal als je een meezingvoorstelling speelt. Als er 500 mensen met je meezingen en je eigenlijk toe-zingen (de kijkrichting is naar het podium) is de impact enorm. Ik zeg altijd: zingen is gezond. Dus doe het zo vaak mogelijk. We zingen niet veel meer tegenwoordig. Het is een emotionele activiteit en er is snel schaamte in het geding. Op tv worden verse zangers en zangeressen zonder probleem onderuit geschoffeld, dus het is niet veilig om gewoon lekker te galmen. Maar als je je niet in je hum voelt, probeer dan toch een plek te vinden om te zingen. Al begin je ’s ochtends maar onder de douche. Ik kan je garanderen dat je er van opkikkert. Er komen regelmatig vrouwen na afloop van de voorstelling naar me toe die roepen: ‘mag ik je ZOENEN?!’ Dan zijn ze volledig ontspannen geraakt. En dat lijkt me nou een prima voornemen voor het nieuwe jaar;

2018 wordt het jaar van de ontspanning.

En daar ga ik vandaag mee beginnen. Ik hoop niet dat ik daar gestresst van raak…

Warme groet,

Saskia van Zutphen, Vuile Huichelaar/Mrs. Einstein

One Reply to “52 – Lieve lezers”

  1. Hoi meiden, ik heb jullie pas een half jaar geleden ontdekt en jongens jongens wat heb ik het al vaak over jullie gehad. En wat blijkt dan meestal!!!! Ze kennen jullie al lang en gaan ook regelmatig naar de voorstelling. Helemaal geweldig zeggen ze dan. Huh huh en waarom vertellen jullie daar dan nooit iets over.?!?! Enfin uiteindelijk genieten we allemaal zo verschrikkelijk veel van jullie. Heeeeeeeeeeeeerlijk !

    Ik sluit me helemaal aan met bovenstaande blog. Zingen is heerlijk, gezellig, helend en je hoeft het niet eens te kunnen. Super toch
    Mijn moeder zong altijd en daarom zit er onder mijn grijze massa, helemaal achteraan in het archief, nog heel veel herkenbare melodietjes. Ik luister dus wel eens naar radio nostalgia om te mijmeren en die herinnering te voeden. Daar hoor ik ze dan allemaal weer voorbij komen. Spring maar achterop, sofietje, wipneus en een kersenmond, Jan Klaassen , in de bus van Bussem naar Naarden, en dan haar favoriet; je bent niet hip, je bent niet vlot je oude fiets die is altijd kapot…. etc etc. Nu is het zo fijn dat ons mam altijd zong ! Ze is al heel lang niet meer bij ons maar o zo aanwezig. Xx ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.